Col·laboracions

   La implicació ciutadana és, juntament amb la fidelització històrica, un dels eixos essencials del Mercadal v.o. Tan és així, que entre els seus objectius hi figuren crear identitat de barri, incentivar la participació i fomentar la convivència.
   La participació en el Mercadal v.o. s’aconsegueix des de diversos àmbits. D’una banda, totes les persones que donen vida a aquest mercat són veïns i veïnes que, de forma voluntària, reben una formació teatral per interpretar els comportaments dels personatges.
   Per altra banda, el Mercadal v.o. també es nodreix de la col·laboració amb altres agents del territori. Així, es prioritza el sector comercial de la zona per proveir el mercat dels productes i de les infraestructures necessàries. A més, es treballa amb diferents entitats ciutadanes i culturals per donar a conèixer el projecte i incentivar l’interès de la ciutadania.
Quant a totes les persones i entitats que hi ha col·laborat, destaquem:
● L’Associació de Veïns de la Calla, que, des de la passada edició, és qui s’encarrega de gestionar la taverna. Aquesta entitat, és qui s’ha informat dels plats que se servien a l’època medieval, de cuinar-los i de servir-los.
● El Museu Episcopal de Vic i l’escola Santa Caterina de Siena, que, per tercer any consecutiu, col·laboren per mostrar a l’alumnat d’altres centres educatius els jocs medievals –veure apartat Escoles i jocs-.


Alumnat de l’escola Santa Caterina de Siena al MEV (2011)

● El Casal de gent gran de Vic, que ha preparat un taller de balls medievals que es va iniciar al setembre i finalitzarà amb les dates del Mercadal v.o.
● El centre de perruqueria i estètica Carol Bruguera, que col·labora fent una sessió de maquillatge i perruqueria als participants perquè es sàpiguen caracteritzar pel personatge.


Sessió de maquillatge al centre de perruqueria i estètica de Carol Bruguera (2011)
La Universitat de Vic,  que  cedeix el gimnàs per realitzar la formació teatral prèvia a l'actuació del Mercadal v.o.

Sessió de formació teatral al gimnàs de la Universitat de Vic (2011)
Les diferents explotacions ramaderes i empreses que cedeixen els animals que es podran veure al mercat.

Els diferents  proveïdors que col·laboren aportant els productes de les taules havent-hi al darrera un esforç de recerca per aproximar aquest producte a l'època.

 ● Les persones que a títol individual cedeixen objectes i utensilis diversos que formaran part de l'attrezzo i l'ambientació del mercat.